Eén van je 9 levens…

Een kat heeft 9 levens… Maar hebben wij dat ook allemaal niet een beetje?  Kruispunten in ons leven.  Momenten dat je de kans hebt om keuzes te maken.  Periodes in je leven die voor de rest zullen geboekstaafd staan als voor… of na… Omstandigheden zijn soms zo dat je opnieuw moet beginnen, of is het eerder ‘mag’ beginnen. Always possibilities.  Een nieuwe bladzijde. Eén van je 9 levens…

Ik refereer soms naar ‘in mijn vorig leven’, dat zijn dan herinneringen of dingen van tijdens de periode van mijn 1e huwelijk (van mijn 22 tot 36 jaar zo ongeveer) In mijn vorige leven heb ik nog op Twin Towers gestaan. Ben ik naar verre landen geweest. Maar ben ik ook bijna ten onder gegaan, mezelf ferm kwijt geweest. Maar in feite was dit misschien al mijn 2e leven… Want daarvoor had ik toch een gelukkig jeugd onder ouders’ vleugels. Waar er misschien ook keuzes gemaakt werden, studiekeuzes, partnerkeuzes… En toch, deze bleken ergens minder moeilijk, evidenter, of ze altijd de beste keuzes waren… Life thought me differently (het leven leerde me dat het ook anders kon). Maar je bent maar zo slim als je leerschool.

In mijn 3e leven heb ik mezelf teruggevonden.  De moeilijke scheiding en de periode van terug op eigen benen staan, leerden me dat ik toch wel een sterke madam kon zijn.  Een single meid die haar keuzes maakte en verankerd in het leven stond… En wat voor een soms 😊 (ssstttt…!) Tussen mijn 40 en mijn 50 heb ik echt geleerd what life is…. Beetje scha ingehaald… soms ook eens van mijn piëdestal gevallen… (niet erg, dat is leren) Keuzes gemaakt… Alleen een huis te kopen mét verbouwingen. Leren liefde en lust scheiden. Leren daten en die prins van zijn paard laten donderen… tot…

De periode waar ik koos voor een nieuwe partner, terug samenwoonde… Was dat al mijn volgende leven? Of kan ik deze korte tijd van niet eens 3 jaar niet als een nieuw leven beschouwen. Enkel als extensie mijn 3e leven, versie 3.1?  Want ik wil niet te vlug door al mijn levens rushen… Ik heb er misschien maar negen… of nee… ik ben geen kat…

Charlie katten 9 levens
Charlie-poes

By the way katten krijgen bovennatuurlijke krachten toegewezen…  Goede: in Egypte daar had je de katgod Atum-Ra (voorspoedige oogst) die bestond uit 9 sub-goden (= 9 levens… (het getal 3 is heilig dus 3×3 is super heilig)). Maar het kunnen er ook 6 (God schiep de wereld in 6 dagen) of 7 (het heilige getal in numerologie) zijn) …. En kwade: in de Middeleeuwen werden katten gelinkt aan zwarte magie… aan heksen…  aan toveren (Charlie nog nooit zien doen 😊 alhoewel deze bejaarde dame (17 jaar) gisteren nog een vogeltje gepakt… waarschijnlijk hocus pocus 😊) Hier geleerd (link)

But any way… leven versie 3.1 is hard en confronterend geweest.  Er waren ook leuke momenten daar niet van, veel zelfs. Mooie herinneringen gemaakt.  Maar toch, ik vermoed dat deze ervaringen zeer ingrijpend geweest zijn en dat nog zullen zijn in mijn volgende leven(s)…  Dus nu ben ik beland in mijn 4e levensfase… terug op eigen benen, beetje gehavend en nog helend… maar met nieuwe keuzen om te maken.

Dit 4e leven is mijn midlife-fase.  De persoon die 125  jaar oud zal worden, is reeds geboren. Maar ik vermoed dat ik toch ergens over mijn helft ben (cross my fingers and thumbs up zo lang hoofdje en lijf goed zijn). Dus een 50plusser staat midden in het leven met weerom keuzes…

 1. Het leven blijft verrassend
  Soms verbaasd hoe vlug verandering optreedt. Plots ben je weer single. Plots heb je een fulltime hond. Plots moet je zoeken naar een andere job (dat was in 2015 en happy where I am). Plots kan je kiezen voor halftijds werken en me-time nemen. Plots moet je nieuwe vrienden zoeken want de oude zijn uitgedoofd (of smeulend misschien). Het leven blijft verrassend en dat is ook de uitdaging…
 1. Koester elk moment, het gaat zo snel voorbij
  Mijn 3.1 leven gaf ook mooie momenten…  25/7/2014 (2e marriage) zal voor altijd memorabel blijven… maar het was zo vlug over.  Daarom koester ik nu veel meer de tijd die ik nog met mijn ouders kan doorbrengen (80tigers en beide in goeden doen) want ik weet hoe vlug het kan gaan. Ik zie mijn nichtjes en metekind opgroeien tot sterke, weerbare, zelfstandige madammen. Die dingen doen die wij ook deden… Max die als een dame richting geeft aan haar team. Yeetje op Werchter 2018 …  ik in Torhout in 1983 het lijkt nog maar eergisteren. Jus afgestudeerd aan ‘mijn’ vroegere HIBO. Ka staat voor de tweesprong wat verder studeren. Kies beter meid, aim higher…  Ik zie mijn neefje volwassen keuzes maken, verantwoordelijkheid nemen als een man. Koester je familie. Ik geniet ook veel meer van gewoon thuis zijn, zelfs van alleen zijn. Me, myself and my doggy. Is dat dan toch die 50+ of eerder de omstandigheden. It is surprising, hoe snel alles evolueert, hoe snel alles voorbijgaat.
 1. 50 begint is terug jong!
  En ja er is toch iets van waar, 50 is het nieuwe 40, en 60 the new 50 😊.  Wij zijn veel jonger dan onze ouders, en nog pubers vergeleken met onze grootouders op die leeftijd. OK een grijsje wijsje, kraaienpootjes, een flubbertje meer… Maar wij gaan naar festivals en optredens. Wij ontdekken de wereld. Ook wij bloggen, instagrammen, twitteren, facebooken, snapchatten… We leren constant bij…  Altijd onthouden, een quote uit de mond van  trendwatcher Herman Konings  op een lezing 20 jaar geleden. Hij zei ‘sinds Mike Jagger (74) en The Beatles (Paul McCartney 76) zullen er nooit nog “oude” mensen zijn’.  En hij zat er toch wel boenk! op zeker…
 1. Ik ben nog steeds dol op een leuke outfit!
  Tja sorry, ik zal altijd een meid zijn die haar kleerkast, haar looks, haar outfits belangrijk vind. Ik zal nooit de ‘ppff ik ben nu 50+ – 60+ dus het hoeft niet meer modieus, trendy, ietwat sexy’ worden.  Mijn mama en tantekes zijn hier mijn levende voorbeelden van.  Wekelijks naar de kapper, nooit sloddervossend de straat op, altijd casual chic gekleed.  Ik kan er niet aan doen, ik ben erfelijk bepaald.  Yiehaaaa 😊
 1. Met onze levenswijsheid en levenservaring kunnen we schaven aan keuzes die we ooit niet maakten.
  Een voordeel met ouderdom komt wijsheid (I hope) of wijs zijn. Ik had ander keuzes moeten maken.  Ik had psychologie moeten studeren.  Ik had na mijn scheiding in Gent een huis moeten kopen. Ik had misschien andere partners moeten kiezen. Gelukkig kan ik die keuzes nog maken, ik heb nog de tijd om zaken anders te doen. Met de ervaring en de wijsheid van een 50plusser moet dat toch lukken… Ik ben een wijze madam, allé hoop ik toch.

Een nieuwe bladzijde. Eén van je 9 levens.
En jij, aan je hoeveelste leven zit jij al?

Xoxo Ninon

6 reacties

 1. Mooi verwoord Ninon ! En ja ik zit ook al in mijn 5 de fase denk ik toch, met vallen en opstaan, maar er steeds weer bovenop komen, zo is dat ! Fijne vakantie…..enjoy !

 2. Hey Ninon. Wie, op onze leeftijd, zit er nog niet in zijn/haar zoveelste leven?
  Misschien blijven mensen zelfs hangen in een leven en hebben ze de moed niet om de stappen te zetten die hen naar een volgend leven zouden brengen. Wie is dan het meest te benijden? Heel ons leven is 1 grote leerschool van vallen en opstaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.