computerbril brilstyling

Een computerbril en brilstyling

Een leesbril, een zonnebril, een bifocale bril. Eens die 50 voorbij wordt een bril zo goed als onmisbaar. En een bril is ook een belangrijk modeaccessoire. Het is als een pijnloze facelift, een bril maakt je look jeugdiger en speelser, of net ernstiger en zakelijk. Het goede model voor je gezichtsvorm en in de juiste kleur geeft je de uitstraling die je wenst.  Ik had een nieuwe bril nodig en wou advies. Een computerbril en brilstyling voor 😊 een intelligente look.

Vorige maand (De Standaard) ‘Rutten neemt een gok door nu van bril te veranderen‘ (Het Nieuwsblad) ‘Stijlconsulenten over de nieuwe look van Gwendoline Rutten…‘ En ja inderdaad, een bril bepaald je look, je uitstraling.  Een bril is communicatie. Dus wees maar zeker dat Gwendoline meer dan enkel een nieuwe bril wou.😊

COMPUTERBRIL
brilstyling computerbril
Brons & rond

De oogdokter schreef me een nieuwe bril voor, een computerbril. Dit is speciaal om op je computer werken, glazen met blauwfilter waar je goed dichtbij mee ziet en op schermafstand, maar niet mee met de auto kan rijden. Met ouder worden zie ik beter van dichtbij, dus ja de kleine lettertjes zonder bril. Maar om naar 2 computerschermen te kijken en mijn nota’s… dat was de laatste tijd een frustratie… voortdurend bril op, bril af, bril in haar, bril kwijt…

BRILSTYLING
brilstyling computerbril
Vlinder model

Ik had een nieuwe bril nodig, die dagelijks op mijn neusje zou staan. Ik heb geen brillenhoofd, ik heb er al 100-den gepast en vele staan me niet. Dus dringend tijd om advies aan brilstyliste Joke Amend te vragen… Wie regionale tv AVS kan kijken, kent Brilstyliste Optiek Joke in Heusden  waarschijnlijk ook van de Living Plus Make-over stylings.  Deze brilstyling die anderhalf tot 2 uur duurt vond ik echt wel interessant. Het advies die je krijgt kan je ook in de toekomst wat mee. Als je je nieuwe bril koopt bij Optiek Joke dan is de brilstyling, die 125€ kost, zelfs inbegrepen. Top hé!

Bepalen kleurentype

En daar zat ik dan, naakt… ik bedoel make-up-loos en met mijn witte neutrale kapje aan  Eerst stelde Joke een aantal vragen: welke beroep ik had, of welk materiaal ik verkoos, metaal of kunststof, of ik altijd een bril op had of maar af en toe, welke kleuren in mijn kleerkast vooral hangen, of ik introvert of eerder uitbundig ben, prijsklasse, en of ik bepaalde wensen had…  ‘Ja, liefst 10 jaar jongere look!’ 😊. Dat kan zei Joke😊

Kleurentype
: beter met koude kleuren (zilver) of met warme (goud) … Joke bepaalde mijn kleurentype, en met het half goud/half zilver montuur was het nogal vlug duidelijk. Weet je nog mijn dilemma, ik was altijd een ‘winter’, en sinds mijn kleuranalyse bij La Patka ben ik een ‘intense herfst‘ (klik hier voor mijn ervaring). En inderdaad ook brilstyliste Joke bevestigde  dat ik beter sta met warme kleuren dan met koude.  Goud toont minder roodheid in mijn gezicht, minder blauw onder mijn ogen en geeft zachtere trekken. Want denken jullie? Anders klik even op de foto dan zie je die in het groot.

Bepalen gelaatstype
 • Vorm van je gelaat:  de verhouding van de breedte van je voorhoofd, je jukbeenderen en je kaaklijn tonen de vorm van je gezicht. Ik ben een beetje een diamantvorm, of ook peervorm, maar voor mij dan eerder een brede peer een Doyenne of zo 😊(niet te smal bovenaan).  Een vorm die je niet veel ziet, zei Joke, en niet altijd gemakkelijk is om de juiste bril te vinden. Ja, dacht ik al 😊 
  Advies
  : Omdat ovaal als ideaal gezien wordt, moet je een bril gebruiken om hardere trekken zachter te maken, afhangende te liften, of te ronde iets meer een hoekiger karakter te geven. Je bril is je facelift.

 • Grootte van je gezicht:  door je middenvingers op je slapen te plaatsen en je duimen tegen elkaar onder je kin, meet je de grootte van je gezicht.  Mijn vingers vormden een rechte L, dus ik heb eerder een middelgroot gezicht.
  Advies: de grootte van je gezicht is belangrijk voor de zwaarte van je montuur, een breder of groter gezicht kan een zwaarder brilmontuur aan dan een kleiner gezicht.
 • Stand van je ogen: mijn ogen staan iets dichter bij mekaar dan gemiddeld.
  Advies: als je ogen iets dichter bij mekaar staan, kies dan een bril met een lichter gekleurde opvallende neusbrug of een die ruimte creëert tussen de ogen.
 • Stand van mijn wenkbrauwen: mijn wenkbrauwen staan ook laag ingeplant, en reeds een beetje hangende oogleden.
  Advies: de bovenste rand van je bril moet mooi gelijk meegaan met je wenkbrauwen, ze mogen er niet boven uitsteken of je krijgt zo een verwonderde blik en je bril mag je wenkbrauwen ook niet verbergen, want dit is ook niet mooi voor je gezichtsvorm.
BRILLEN
brilstyling computerbril
Speciaaltje

Samenvattend: ik was een warm kleurentype, maar een goudkleurige bril vind ik toch een beetje bomma-stijl 😊. Mijn diamanten gezichtsvorm stond het best met een vlindermodel, maar zo een ‘cat eye’ retro model is niet echt mijn stijl 😊 of een opvallend montuur dat de aandacht afleidt kan ook. Of ronde gebogen modellen die mijn smallere voorhoofd en/of bredere kinlijn verzachten en in balans brengen. Hoekige monturen passen me echt niet want die zijn te hard voor de contouren van mijn gezicht. (oeps!) En ik moet rekening houden met de stand van mijn ogen en wenkbrauwen want deze staan allemaal wat dicht bij elkaar.

 

brilstyling computerbril
Rond pilotenmodel

Joke selecteerde een 20-tal brillen, en dan was het proberen en passen.  Was deze goed, niet goed of een twijfelaartje.  Toen er nog een 4-tal overbleven werd het moeilijker. Ga ik voor die vlinder, of voor die bronskleurige, of voor dat speciaaltje of een iets ronder pilotenmodel. Er werd eventjes ‘gewhatsappt’ voor advies met een vriendin…

Vanaf nu prijkt er een Odette Lunettes op mijn neus. Deze brilstyling is zeker zijn geld waard want ook de komende jaren kan ik rekening houden met de tips die ik kreeg. En achter mijn computer heb ik nu een intelligente en jonge look. Ja toch 😊

computerbril brilstyling
Intelligente & jonge look?

Xoxo Ninon

PS: dit is een niet gesponsorde niet commerciële blog, ik heb mijn bril netjes aangekocht zonder korting bij Optiek Joke.  En voor wie haar wil volgen op facebook kan hier ook op de link klikken.

14 reacties

 1. Mooie bril Ninon! In elk geval veeeeeel mooier dan die van Gwendoline Rutten!!! Hahaha. Ik vind je trouwens veel knapper MET dan ZONDER bril!
  Groetjes,
  Annie

  1. Oh dank je wel voor het compliment, bij het werken steeds met, in weekends of ij uitgaan toch wel eens zonder 🙂

 2. Hey ik wist niet dat dit bestond, een brilstyling. Echt iets interessant bijgeleerd en misschien ook eens doen. Want ja mijn leesbrilletje van de Veritas zal binnenkort moeten vervangen worden door eentje dat veel meer op de neus zal staan. PS: je hebt het leukste model genomen, hip en (nog) jonger 🙂 groetjes. Nina

  1. Een beetje hulp gehad bij de keuze, maar voor een brilletje dat veel op mijn neus staat best een leukerd kiezen hee 🙂 Merci voor complimentje

  1. Dank je wel Joke, ik vond die brilstyling bij jou ook heel leuk om te doen. En ik heb al veel goede reacties gehad op mijn nieuwe bril. Hip, trendy, jonger, wat wil je nog meer…

   1. Ik kan het alleen maar beamen, de Brilstyling bij Joke Amend, was top.
    Mijn voor en na….wat een verschil, ik raad het iedereen aan om langs te gaan bij Joke, zelfs mijn man is fan ondertussen, al vond hij het eerst maar niks😉

    Je staat beeldig met je bril.
    Leuke blog😍

    1. Dank je voor het compliment, ik heb er inderdaad al succes mee gehad. hartelijk dank voor je reactie, en om me te lezen. tot later nog eens hoop ik. grtjs Ninon

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.