Daten door een mannelijke bril…

Hoe denken mannen over daten. Wist je dat mannen hun eigen interesses en afknappers hebben als het om ons gaat, dames? En naarmate ze ouder worden, worden hun normen ook verfijnder en zelfs ‘redelijker’ (durf ik te zeggen). Mijn ervaringen na het nodige daten in het verleden, na een paar keer liefdesverdriet en simpelweg door ook met mannen te praten is, dat er tussen wij-Venus en zij-Mars er soms perceptiestoornissen zijn. Maar dat niettegenstaande de verschillen mannen ook ontzettend op mij, op ons lijken… Daten door een mannelijke bril… ook voor mij een oogopener 😊.

Hoe denken mannen van 50+, die actief bezig zijn met daten en een partner zoeken… wat vinden ze leuk en interessant of wat is voor hen eerder een frustratie.

Geen drama, geen druk

‘Mannen houden niet van drama. En we houden ook niet van ‘moeten’…  (Frank)

Meer nog, de meeste lopen heel hard weg of klappen dicht. Veel 50+ single mannen komen uit een mislukte relatie, met ruzies, discussies en drama. Daarom zoekt een man het tegenovergestelde. Het leven is al moeilijk genoeg… Mannen houden van een rustige, vredige omgeving. En eerlijk dames, wij toch ook.

Communiceren is belangrijk, maar niet alle mannen zijn praters. Ze zwijgen dikwijls voor de rust, geven je gewoon je zin (en doen hun goesting), je krijgt je gelijk ook al heb je ongelijk.

Een man is niet je vriendinnen waarmee je emo-bomen opzet… of afzaagt… Zoek achter zijn sms’jes ook niet meer dan wat hij echt schrijft. Projecteer ook niet wat je ex deed op deze arme man. En laat vooral zelf je bagage buiten staan, omdat die bagage je net alles wat doen wat ik net zei niet te doen 😊.

Seks

‘Mannen houden niet van tante nonnekes… maar ook niet van vrouwen die te vlug ja zeggen tegen seks, wat dit geeft geen gevoel van exclusiviteit’… (Stephane)

Mannen willen weten of dames nog warmbloedig zijn, of ze nog opgewonden, wellustig, wulps in bed zijn… En ja, fijngevoeligheid is niet altijd hun beste troef… Mannen van 50+ zijn minder de ‘jager’, maar zien zichzelf eerder als een ‘visser’… Daarom is die eerste stap ook niet altijd evident omdat hij niet weet of het visje (jij dus) zal bijten. Hij heeft veel meer dan vroeger angst voor afwijzing. Vist hij dan toch achter het net?

En nog iets, als zijn ‘vislijn’😊 niet meer werkt zoals vroeger, maak er dan geen probleem van. Geduld, vriendelijkheid, communicatie en soms een kleine blauwe pil zullen veel in orde maken. In de tussentijd zijn er andere dingen die jullie kunnen doen, en geloof me de meeste mannen doen het graag.

Ook wij dames weten dat we nog seks willen, nog lang… Of nee jij niet?  Toch wel hoor, als je eenmaal iemand ontmoet die je leuk vindt, dan ben ik zeker😊.

Vertrouwen en positiviteit

Daten door een mannelijke bril: mannen willen gewoon lol hebben, lachen laten lachen. Er is niets sexyer dan wanneer een vrouw lacht.  Dus liefste dame, toon een leuke versie van jezelf op date. Wees positief en optimistisch, haal jezelf niet naar beneden. En wat je ook doet, klaag niet over je ex. (Oké een heel klein beetje relevante informatie delen mag, idem dito voor de heer). Omdat ernaar luisteren niet leuk of aantrekkelijk is… En nochtans jij bent aantrekkelijk. Geloof het. Own it!

Een echte man laat zich niet intimideren door een slimme, zelfverzekerde vrouw. Toon je positieve echte, je authentieke en natuurlijke zelf, dan ben je het mooist. En terwijl je toch bezig bent, geniet van de nieuwe persoon die je leert kennen. Want dat is de reden waarom we in de eerste plaats daten toch?😊

Eerlijkheid

Mannen willen het net zo graag als wij dat eerlijk zijn. Hoe? Gewoon lieg niet, en lieg ook niet door zaken niet te vermelden al zeker niet als het relevant is. Nog inwonende kinderen of ouders… Rook je, tussen jobs,… Zeg het gewoon. Het is een delicate dans tussen eerlijk zijn en te veel delen.

Lieg ook niet op je datingprofiel. Foto’s van 20 jaar jonger en 20 kilo geleden…, wie belieg je dan. Als je bepaalde levenswaarden niet deelt, doe dan niet alsof je dat wel doet. Als zaken als iemands politiek mening of religie belangrijk voor je zijn, of je per se gemeenschappelijke interesses zoekt, doe dan niet alsof het onbelangrijk is voor jou.

En het allerbelangrijkste: als je op zoek bent naar een relatie, en hij is dat niet, dan zal je er zeker achter komen. Dus lieg ook niet tegen jezelf. Hij is wie hij is, net als jij, en een leugen is een leugen is een leugen.

Flexibiliteit

‘Mannen hebben geen lijstjes, we hebben onderbuikgevoel’…  (Marc).

Mannen klagen dat veel vrouwen lijstjes hebben met vereisten op hun datingprofiel hebben – mooie auto, carrière, bankrekening, dan naar de kinderen, dan babysitten (met 2!)…

Mannen van 50+ zijn eerder die typische vrijgezel, of zoeken een andere relatie dan deze waar ‘de ex te veel eisen stelde’. Deze mannen willen de vrijheid om te trainen voor een triatlon, op hun gloednieuwe Harley (een overschotje van hun late midlife crisis) te rijden en of elke zondag een potje te golfen of naar de voetbal met de vrienden, alles waar de ex over zaagde…

Wees flexibel. Wat ze niet zoeken, is een vrouw zonder eigen leven, en met onredelijke verwachtingen van een relatie. Zet hem niet onder druk voor wat jij wil. En probeer niet van hem te maken wat jij wil. Accepteer hem precies zoals hij is, want hij zal meer en ook niet willen veranderen, en jij ook niet. (Of misschien een heel klein beetje de hoekjes schaven)😊

Draag zorg voor je uiterlijk en je glimlach

Ja, mannen staan soms zelf iets te weinig voor de spiegel, en toch hun oog wil ook wat… De ene houdt van een sportieve look, de ander van meer casual, weer een ander van ladylike… of kleurrijk vrolijk… Zolang het maar niet lijkt dat je veel te veel moeite deed, en je een high maintenance dametje lijkt die uren voor de spiegel belangrijker vindt dan hem… Of ja sommige zoeken dat ook…

Mannen van 50+ zijn erg mannelijk, ze werden zo opgevoed. Sta een man toe zich een man te voelen, en geniet van zijn aandacht. Koestert je innerlijke godin, aanvaarde zijn complimentjes, en hou je alpha-vrouw een beetje in toom.😊

Bij het daten, zorg dat een man zich gewenst voelt, wees vrolijk en ontspannen, glimlach veel… en flirt een klein beetje. En is de klik er niet, is het oké om hem te beleefd te vertellen wat je wilt en nodig hebt. Een andere date zal het misschien wel de juiste vis zijn die bijt…

Mannen hebben nog een beetje die oerman in zich

Caveman wil een mammoet naar cavewoman brengen. Mannen zijn de-doeners, geen praters. Het zit in zijn DNA.

Echte mannen tonen je hun liefde door je gras te maaien, of je spaarlamp vervangen, of je gootsteen repareren…  Het maakt hen blij om je te plezieren. Het enige wat ze in ruil daarvoor willen, is gewaardeerd en bedankt worden. En als hij iets voor je doet, sta hem dan toe om het op zijn manier te doen. Als je dit doet, doen ze alles wat je wil…😊

Geef hem het gevoel dat hij een man is. En geniet ervan om een ​​vrouw te zijn. Accepteer het gewoon als hij de deur open houdt, of je zijn jas als je het koud hebt… dat zijn al romantische uitingen….. En als hij je vertelt over zijn mooie wagen, grote tuin of verre reis… hij wil als een caveman je tonen dat hij die mammoet geschoten heeft… hij kan zorgen voor jou. Apprecieer het.

Daten door een mannelijke bril… Mannen zoeken eigenlijk hetzelfde wat jij zoekt

50+ mannen zijn soms behoorlijk onzeker als ze je willen op date vragen. Omdat ze door eerdere dames reeds zijn afgewezen, zijn ze kwetsbaar en hebben schrik om terug een blauwtje te lopen.

Daarom dames, als je een man leuk vindt, moedig hem dan aan met oogcontact, een warme glimlach of een online flirt om hem te laten weten dat je geïnteresseerd bent.

Daten door een mannelijke bril… Onthoud dat mannen ook geen datingregelboek kregen samen met hun scheidingspapieren. Dus wees aardig voor ze en begrijp dat hoe bang je zelf ook bent voor daten, de meesten van hen dat ook zijn.

Van diëten vorige week, naar daten… het klinkt bijna hetzelfde… Daten door een mannelijke bril… ook voor mij een oogopener 😊.

Xoxo Ninon

Ik schreef ook volgende blogs over daten Ik-ben-50-en-ik-date-zijn-in-pl-v-doen en Betaalt-hij-of-are-we-going-dutch

En nee dit zijn niet de mannen die ik ooit datete 😊, alle gebruikte foto’s zijn gratis te vinden op Pexels                    Daten door een mannelijke bril…  Daten door een mannelijke bril…

8 reacties

  1. Hier zit veel waarheid in , vanaf het moment dat je een bepaalde leeftijd voorbij bent ga je het anders bekijken. Natuurlijk in de snel draaiende wereld van vandaag en morgen durven mensen wel eens eisen gaan stellen en dat schrikt af bij velen.
    Wetende dat de tijd korter wordt en de kwaliteit soms al een beetje afneemt is de kleur van de roze bril al wat matter geworden . En je wil natuurlijk die bepaalde rust vinden bij een vrouw die waar je menselijke warmte kan mee delen en ook gesprekken voeren over koetjes en kalfjes maar ook over sex al gaat het al wat langzamer toch blijft dat intieme een moment van glorie voor koppels die elkaar vinden na een hobbelig parkoer voor sommige of soms een teleurstelling bij anderen. Praten veel praten en toegevingen naar elkaar toe kan soms een mooie nieuwe start betekenen. Liefde is geen werkwoord maar een uiting van gevoelens en verlangens en soms een mooi en heerlijk spel . Mijn bescheiden mening hier neergepend.

    1. Heel mooi verwoord. En een bevestiging dat er ook mannen zijn die om kunnen met emotie’s en geen probleem hebben om gevoelens te delen. Iets minder caveman zijn is prima… nog echt op zoek zijn naar dat diepe gevoel van liefde… Mooi

  2. Wel ik ben geen man, maar ik herken er veel in. Wij dames denken nogal dikwijls dat we de waarheid in pacht hebben. Dat wij weten hoe een man moet reageren, hoe hij moet praten, wat hij moet doen of net niet doen… En zoals je schrijft, onze partner of onze date is niet onze vriendinnen… En anderzijds net die verschillen maken mannen zo aantrekkelijk toch. Leuke blog!

  3. Lang geleden dat ik nog eens reageerde, maar als dame op leeftijd moet ik glimlachen om je spitsvondig doorzicht in mannen… Nogal veel de nagel op de kop… Zouden mannen zich hier ook in herkennen… Mooi.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.