Bucket lijst verrassingen

Bucket lists, 50 things to do before… zijn in… lees dan ook mijn Fifty-licious Bucket List. En in deze materialistische wereld is een ‘ervaring’ cadeau doen trending.

Daarom vond ik het een supertof Fifty-licious idee dat voor zijn 50e verjaardag een creatieve vriendin haar partner 50 mini-uitdagingen cadeau gaf. Nee geen skydiven of een marathon lopen, maar alledaagse avonturen en activiteiten om meer uit het leven te halen, het meer bewust te beleven, om af te vinken.   Ja de ‘ervaring’ om te gaan eten naar ‘Het Hof van Cleve’, of boven op de Empire State Building staan ooit, dat willen we allemaal wel in onze bucket list.  Maar in hoeverre hebben deze echt een blijvende meerwaarde, OK super toffe ervaring en zeker genieten maar toch… een dagdagelijkse bucket list???

De hersentjes van de vriendin bruisten van de ideeën. Hoe meer ze nadacht hoe minder slaap maar hoe meer energie ze zelf had… Opzet was een doos met 50 mini-uitdagingen, opgeschreven en mooi verpakt om het ganse jaar door, elke week, één voor één open te maken… en je partner te verrassen… Maar alles samen daagden deze uit om nieuwe dingen te proberen, plezier te hebben, mensen te ontmoeten, kleine dingen te waarderen, dingen te doen die hij altijd al had willen doen, soms iets uit de comfort zone, of speels, willekeurig… Kleine ervaringen en avonturen die van dat 50e verjaardagsjaar een nooit te vergeten periode zouden maken.

Toch twijfelde ze. Zou haar man dit cadeau wel leuk vinden? Zou hij houden van het verrassende, van verrassingen. Zou hij de uitdagingen niet met tegenzin doen?
Het bedenken en voorbereiden van de 50 dingen om in de doos te doen hadden ook op  mijn vriendin een louterende effect.  Deden haar nadenken over het leven, over hun relatie, over hun toekomst,… Het waren soms eenvoudige to do’s, soms iets uitgebreidere ervaringen… Hier is een selectie uit de volledige lijst.

  1. Deze week, schets een kleine tekening van een moment van elke dag die je bij gebleven is
  2. Ga naar de Kringloopwinkel en koop een kledingstuk dat buiten je comfort zone is, en draag het
  3. Nodige een vreemde uit op café en trakteer hem met een biertje
  4. Betaal anoniem  de koffie of thee van een vreemde
  5. Bedenk een leuke grap voor 1 april
  6. Ga naakt zwemmen
  7. Geef een week lang minstens 1 keer per dag iemand een oprecht compliment
  8. Volg een alternatieve therapie als reiki, reflexologie of accapunctuur
  9. Nodig je mannelijke vrienden uit op koffie en taart en gezelschapsspelen
  10. Bak een brood
  11. Op vakantie, neem een foto van 10 vreemden (met hun toestemming natuurlijk) en doe een kleine babbel
  12. Verstuur een boodschap in een fles
  13. Schrijf een brief naar een ver familielid en verstuur deze
  14. Maak ontbijt op bed
  15. Koop massage olie en geef je partner een rugmassage

(dit was niet de enige ero ervaring die er tussen zat, maar ik bespaar jullie rode oortjes 🙂 )

 1. Volg een dansles
 2. Maak een ontbijt of koeken & koffie geschenk pakket, bel aan aan een willekeurige deur en geef het af.

En hij vindt/vond het zalig. Elke keer de verrassing die ze samen aan tafel open maken. Het plezier, de positiviteit, langetermijneffecten, onverwachte ontmoetingen,… Hij zegt dat hij geniet van de manier waarop hij constant de grenzen van zijn leven verlegt en nieuwe wegen inslaat, of ook oude die hij was vergeten. Hij heeft angsten overwonnen (vooral die dansles).  Heeft met kleine vriendelijke daden te stellen gezien welk impact deze hebben op nieuwe contacten maken, nieuwe mensen leren kennen. Wilde weldoener van kleine zaken als een koffie of een complimentje… ontroerden. En het beste van alles, vertelde ze, was de fun het plezier dat ze samen hadden.  Het samen lachen, andere mensen aan het glimlachen brengen, zichzelf uitlachen en relativeren…

Je zie zo kan 50 worden toch nog Fifty-licious zijn.

XoXo Ninon

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.