Stadhuis OUdenaarde bril

Brillen als je 50+ bent is een pijnloze facelift

News flash: 50+ dames met een leuke bril op de neus zijn sexy. De juiste bril geeft een instant verjongingskuur! Brillen als je 50+ bent is een pijnloze facelift, of net niet. Een toffe bril is het perfecte accessoire bij een outfit. Een verkeerd brilmontuur laat je ouder lijken, vermoeider of op zijn minst je eigen leeftijd😊 en dat willen we niet… Brillen als je 50+ bent!

stadhuis oudenaarde bril
Mijn zonnebril op sterkte in camouflage print

Ik draag een bril al sinds mijn early 20-ties. Maar de meeste dames (en heren)  moeten beginnen uitkijken naar een bril om te lezen of om ver te zien… of beiden eens 50+. Een bril die je voortdurend op je neus hebt is  een belangrijk mode-accessoire. Brillen als je 50+ bent, een fout model geeft je een oma-look maar een leuk, hip model is onmiddellijk een pijnloze facelift en je ziet er in een oogwenk ook jonger uit.

De foto’s zijn genomen in Oudenaarde, my home town. De markt en het mooie stadhuis, de kerken, de abdijen, wandelen in de Vlaamse Ardennen, voor de fiets de kuitenbijters en het Centrum Ronde van Vlaanderen, en zoveel meer.  Zeker jullie bezoekje eens waard! (check website hier)

Brillen als je 50+ bent waar moet je best rekening mee houden?

Brilmontuur

Koffie bij Okkernoot met mijn blauw montuur.
Koffie bij Okkernoot met mijn blauw montuur op

MODEL: Les goûts et les couleurs… ieder zijn zin. Ik deed een brilstyling bij Joke Amend van Optiek Joke (hier vind je mijn blog erover) en ik sta best met ronde of vlinder brilmonturen die mijn rechthoekig gezicht in balans brengen. Kies een model dat een aanvulling is voor de vorm van je gezicht, laat je adviseren. Zelfs klassieke stijlen raken uit mode en verouderd, dus verander regelmatig qua kleur, qua model. Een instant verjongingskuur.

Als die kraaienpootjes al ziet, of donkere kringen of wallen onder je ogen, kies dan geen randloos model maar ga misschien voor een iets opvallender of kleurrijke rand die de aandacht van je ‘defautjes’ afleidt en deze camoufleert.

Of kies geen fijn metalen of randloze monturen maar ga voor een doorschijnend acetaat montuur wat een eigentijdse en modieuze uitstraling geeft. Of probeer een ombré model, waarbij boven donkerder is dan de onderkant, en je gezicht optisch gelift wordt.

Nog eens met de blauwe bril

GROOTTE: Size does matter, ook bij brillen.😊 De grootte van je montuur is belangrijk, het moet passend zijn bij je gezicht. Maar er zijn ook trends en mode. Heb je een  kleine bril op de neus als net de ultra grote modellen mode zijn, kan je er ‘gedateerd’ uitzien en vice versa. Heb je lak aan mode, kies dan een bril die je persoonlijkheid en wat je wil uitstralen onderstreept.

MEERDERE: Net als schoenen is 1 bril niet voor elke gelegenheid geschikt. Zeker voor fervente brildragers, zijn meerdere monturen passend bij verschillende activiteiten, outfits of gelegenheden leuk om te hebben. Of gewoon praktisch een bril voor ver (auto, TV, filmscherm), een computerbril voor op kantoor daar zie je zo halfweg je scherm en je nota’s mee of een multifocaal om dichtbij en ver te zien, en misschien heb jij wel een paar leesbrilletjes verstopt in huis en handtassen. 😊

GEEN KETTING: Draag geen bril aan een ketting please.  Dit is een look die meteen jaren aan je uiterlijk toevoegt en duidt dat je die bril écht wel nodig hebt. 😊

Kleur en materiaal

Bij Beatrijs even kaart kopen met roest nephoorn bril
Bij Beatrijs even verjaardagskaartje kopen met roest nephoorn bril

MATERIAAL: Ik hou meer van gekleurde acetaat modellen, ik vind dat deze meer karakter geven. Goudkleurige monturen durven vlugger een ‘oma-look’ geven en zilveren blenden met je gezicht zonder daarom die extra touch te geven. Maar ben je fan van een metalen frame, kies een moderne design voor een jongere look.

KLEUR: Met ouder worden krijgt je uiterlijk een zachtere uitstraling een gekleurd montuur kan je wat extra punch geven.

Koude kleuren als grijs en staal zullen eerder de kleur uit je gezicht naar beneden halen, je grauwer maken als je geen fris of zongebruind gezicht hebt. Ga voor warme tinten, zoals bordeaux of bruin, of zelfs rood en oranje, om je teint op te vrolijken.

Bankje + boekje en de roestkleurige bril
Bankje + boekje en de roestkleurige bril

Als je fan bent van zwart, kies dan eerder voor gun metal, diep bruin of bordeaux kleuren als je ouder wordt. Je brilmontuur is als make-up, zwarte eyeliner staat ook te hard als je 50+ bent.

Schildpad/tortoise/gehoornde monturen in beige tinten staan goed bij (ge)blonde dames en brunettes. Ben je eerder licht-, zilver- of donkergrijs aan het worden zoek dan naar een moderne zwart/wit twist of dit gevlamde dessin in een meer opvallende kleur.

Pijnloze facelift

Early Valentine passend bij mijn bordeaux rode montuur
Early Valentine met mijn bordeaux rode montuur

Als 50+ bent kies je best een montuur dat de aandacht naar boven- en buitenkant van je gezicht richt. Dit optisch bedrog zorgt voor een pijnloze lift. En er gaan direct een paar jaren van je leeftijd af…😊

Ovaal wordt gezien als de ideale gezichtsvorm. Kies een model dat je gezicht ‘ovaler’ maakt. Hoekige gezichten kan je softer maken met afgeronde monturen, bij ronde gezichtsvormen staan rechthoekige brillen dan weer beter.

 

Ook een bril met opvallende bovenkant of een opvallend detail op de buitenhoeken van het montuur, creëert een opwaartse lift. Kies bijvoorbeeld een cateye/vlinder frame als dit past bij je gezicht om je jonger te laten lijken. Je weet wel aandacht boven/buitenkant.

Plots was er zon :-)
Plots was er zon 

Daarom zijn pilotenbrillen met afhangende glazen zijn niet het juiste model als je ouder wordt. Kies ook geen bril met een meer opvallende onderkant omdat ook deze de focus van je gezicht naar beneden richten. Droopy looks laten je ouder lijken😊

Zorg dat de zijveren (pootjes, branches) aan bovenkant van je montuur bevestigd zijn, dit legt het accent op je jukbeenderen en opent je gezicht.

eyes+more

Klassieke zwarte secretary look
Klassieke zwarte secretary look

Designerbrillen zijn vaak duur, waardoor je niet zoveel kan variëren als qua schoenen, handtassen of oorringen. Ik kocht vorig jaar een computerbril  bij een befaamde opticien. Maar toen mijn 3 jaar oude bril me plots in de steek liet (staat ganse dagen op mijn neus, in mijn haar, weer neus, op bureau, weer neus… dus ziet af 😊), heb ik het gewaagd om bij een goedkope brillenketen te gaan.

Aan de oevers van de Schelde, met abdij Maagdendale
Aan de oevers van de Schelde, met abdij Maagdendale

eyes+more , 5 brillen voor 255€ als ‘Black Friday’ actie voorbije november kan dat tellen… Ja ik heb de ganse winkel op mijn neusje gehad 😊 en op de foto’s zie je de keuze die in de winkel in Gent heb gemaakt. 3 brillen om ver te zien, mijn 1e multifocale bril (voor een kleine meerprijs) en 1 zonnebril op sterkte. Qua kleur een secretary look klassieke zwarte, een passe partout in bordeaux/rood, een wolkige jeans blauwe, een roestkleurige nephoorn en een camouflage print zonnebril. Op de website van eyes+more zie je hun steeds wisselende aanbod en waar hun winkels zijn. Ondertussen 2 maand verder en alles prima. Zelfs aan multifocale bril helemaal aangepast. En met 5 brillen kan ik variëren waardoor wisselen van bril even makkelijk is als wisselen van outfit.😊

Brillen als je 50+ bent is een pijnloze facelift, en ik hoop dat deze een beetje gelukt is. 😊

Xoxo Ninon, de brillenmadam

Dit is een niet gesponsorde blog, ik heb de brilletjes-factuur netjes betaald en hoop nu ook dat goedkoop ook bestkoop is. Ik laat het jullie eerlijk weten als mijn brillen de komende maanden niet voldoen lees het dan in deze blog update.

De foto’s zijn genomen in Oudenaarde, my home town. De markt en het mooie stadhuis, de kerken, de abdijen, wandelen in de Vlaamse Ardennen, voor de fiets de kuitenbijters en het Centrum Ronde van Vlaanderen, en zoveel meer.  Zeker jullie bezoekje eens waard! (check website hier). Hartelijk dank aan nichtje Yerinn om even fotograaf te zijn. 

stadhuis Oudenaarde
Ons mooie stadhuis

 

Aan de oevers van de Schelde, met abdij Maagdendale
Aan de oevers van de Schelde, met abdij Maagdendale, rust… roest (kleurige bril)

 

4 reacties

  1. Hey leuk zou zie ik het mooie stadhuis van Oudenaarde ook nog een keertje, en je 5 brilletjes natuurlijk. Ik hoop dat je genoeg outfits hebt 🙂 :-). Maar inderdaad aan die prijs, al zullen ze misschien wat mindere kwaliteit zijn van glazen of sterkte montuur, Bij ons zeggen ze, je kan er niet voor sukkelen. Goede tips ook trouwens, ga ik toch even na lezen als ik nog eens een bril nodig heb. Bedankt.

  2. Hartelijk dank voor je reactie, ja het was een beetje een impulsaankoop al had ik wel een nieuwe bril nodig. Maar happy tot nu toe.

  3. Een leuke blog over de bril! Ik ben ook nooit aan contactlenzen begonnen. Mijn bril hoort gewoon bij mij. Ik ben niet heel zwaar bijziend en daarom kan ik hem ook gewoon eens niet opzetten. Bovendien zie je er met een bril intelligenter uit. Het is een cliché, maar klopt wel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.