brief aan mezelf

Brief aan mezelf en ook voor jullie allen rondom

Dat is wat verjaardag blues met je doen… zeker als er zo veel tijd is om na te denken… Dan schrijf ik deze brief aan mezelf en ook voor jullie allen rondom, want er zal herkenning zijn… Mijn gevoelens zijn misschien ook deze van jullie…

Brief aan mezelf en ook voor jullie allen rondom

Het is een tijdje geleden dat we praten met elkaar, maar nu zou ik er graag even tijd voor je maken. Ik wil je veel vertellen, maar misschien vooral dat het me spijt. Het spijt me dat ik je waarde niet altijd inzag. Het spijt me dat ik soms onaardig was. Toen je mijn liefde nodig had, draaide ik de andere kant op. Ik hield geen rekening met jou en probeerde mezelf te verdrinken in zo ongeveer gelijk wat of wie anders.

Ik heb je ergens verraden toen je me het meest nodig had. En als je een fout maakte, heb ik je dat lang kwalijk genomen. Zodra je kwetsbaar was en je de moed was uitgeput, dan hield ik je terug een pijn uit het verleden voor. Vergeving voelde als fake aan. Nochtans moed is niet geen angst hebben, moed is je angsten onder controle hebben.

Je verdiende het om onvoorwaardelijk bemind te worden. Zo velen hebben een duisternis waarin mag vergeven worden. Je eerder bewonderen  omdat je angsten onder ogen durfde zien. Ik begrijp waarom je je soms vastklampte aan misschien toxische relaties, waarom je schrik had los te laten wie jou nochtans niet naar waarde behandelde. Je wilde gewoon vinden wat je miste, en je dacht dat je het van iemand of iets anders kon krijgen.

Misschien dacht je dat iemand je zou kunnen redden, als een jonkvrouwe in nood. Maar soms zijn het juist die zogezegde prinsen op dat wit paard die gered moeten worden en ons hart breken. Maar die leren ook hoe we van onszelf moeten houden, hoe we onze eigen redder kunnen zijn. Wees je eigen krijger/warrior!

Het spijt me dat ik je soms lelijk noemde, dat ik niet van je lichaam hield en het deel voor deel met een kritisch oog bekeek en neersabelde… Ik had je mooi moeten vinden ook met je imperfecties. Ik had je dat meer moeten vertellen. Ik hoop dat het nog niet te laat is om je onzekerheden weg te vegen.

Het spijt me dat ik je dromen niet meer ondersteunde en meeging in je verlangens… Ik zal proberen dit de rest van ons leven anders te doen.

Het spijt me dat ik zo vaak in ons verleden heb rondgehangen en je daardoor niet kon of durfde genieten van talloze momenten in het heden. Life can only be understood backwards, but it must be lived forwards schreef een vriendin op een verjaardagskaart. Het leven kan alleen achterwaarts worden begrepen, maar het moet voorwaarts worden geleefd (Kierkegaard).

Het spijt me voor veel dingen, maar het spijt me niet hoe je bent geworden. Omdat je littekens je hebben gesterkt op manieren die ik nooit had verwacht. Ik denk dat je hartzeer nodig had, zodat je mededogen kon leren. Ik denk dat je in de steek gelaten moest worden, zodat je op eigen benen kon staan. Lessen maakten je wijzer, net zoals blessures je sterker maakten.

Ik weet dat ik het de laatste tijd niet veel laten blijken heb: ik ben trots op je. Ik ben trots op je dat je hebt overleefd. En meer dan dat, dat je het nooit opgegeven hebt en bleef geloven.

Daarom zal ik je niet meer toestaan om je spiegelbeeld te beoordelen of je potentieel te verspillen, of je aan mensen vast te klampen die het niet waard zijn.

Ik zal ervoor zorgen dat je minder wijn en meer water drinkt. Dat je meer boeken leest en minder tv kijkt. Dat je gezonder leeft, op tijd naar bed gaat en de beweging hebt (Ja Boris, nog meer wandelingen yippie!). 😊

Geniet van het nu, leef in het heden. Je doet dit al wel. Maar doe meer van die dingen die een vuur in je aansteken. Ik zal ervoor zorgen dat je jezelf niet langer met anderen vergelijkt, maar eerder gewoon je beste zelf te zijn dat is meer dan voldoende.

Deze brief aan mezelf en ook voor jullie allen rondom… Ik weet, een deel van jezelf zal deze brief willen verfrommelen, een ander zal misschien de inhoud wat ontkennen ‘ik, nee ik dit ben ik niet’… Zelfs dan zal ik nog steeds van je houden, mijn liefste lievere zelf. Omdat ik weet dat je nog steeds aan het worden bent, en dat alleen al is goed.

Xoxo Ninon

8 reacties

  1. Beste Ninon, moet het niet zijn : ik zal er voor zorgen dat je MEER WIJN en MINDER WATER drinkt? Lijkt mij logischer. Kwestie van minder jezelf weg te cijferen voor de ander en jezelf op het voorplan te zetten ;-).

    1. Dat is natuurlijk ook een optie… al is een beetje zorg dragen van je lijf en leden een deze donkere herfstdagen ook wel goed, te veel wijn versterkt je gevoelens van zijn, en zit je dan net in een dipje… 🙂 🙂 Maar jezelf meer op het voorplan zetten en je zelf graag zien is zeker een must

    1. Dank je een beetje naar binnen kijken gebeurt dikwijls in deze donkere dagen, doe het wel met een glimlach en de nodige relativering

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.