Breng je beste zelf naar 2023

Sorry vergeten vorige week… Mijn beste Fiftylicious lezers, ik wens jullie allen een gezellig, gezond en vooral zorgeloos nieuw jaar. ‘Breng je beste zelf naar 2023’, kan dit tellen als goede resolutie voor het nieuwe jaar vroeg ik aan een vriendin. Ik wil mijn beste zelf in 2023 meer naar buiten brengen. Ja klinkt prima, zei ze, maar wat bedoel je ermee? Inderdaad, iemands beste zelf kan veel dingen betekenen. En over een goed voornemen moet je wel even nadenken voor je het in praktijk brengt. Door het neer te schrijven in deze blog reflecteer ik nog meer met mezelf. Mijn beste zelf naar dit nieuwe jaar brengen, betekent simpelweg dat ik van plan ben het beste van mezelf te brengen in elke situatie die ik tegenkom. En, doe je mee? Breng je ook je beste zelf naar 2023?

De uitdaging

Het concept was eenvoudig, maar het klinkt gemakkelijker dan het is… Steeds je beste zelf zijn in elke situatie is een uitdaging. Zeker als je jaar al begint met een afscheid van mijn hond Boris. Niet dat je niet verdrietig mag zijn, maar het is vooral het aanvaarden. Het afscheid omarmen en denken en wat je wel samen hebt gehad.

2023 zal uitdagend zijn. Het zal een leerschool zijn situaties te accepteren zoals ze zijn. De verandering is je nieuwe waarheid, je wetenschap. Misschien moeten we net zoals een hond at meer leven in het nu. Wat gebeurt er nu! Hoe ga ik er op dit moment best mee om, om optimaal op mijn best te zijn. Niet in het verleden blijven hangen, niet blijvend treuren om wat ooit was… Dit heeft een te groot impact op jezelf en laat je te angstig kijken naar je toekomst… Kies ervoor om te leven in en te genieten van het nu.

Moods

Het leven dat je uitdaagt, dit aanvaarden is niet altijd eenvoudig. Er zijn die hogere levenskosten, frustraties omdat facturen eerst moeten betaald worden in plaats dat je er leuke dingen kan mee doen. Of die constante struggle bijvoorbeeld met je weegschaal of frustraties op je werk. Tja je kan ze niet wegtoveren die kilo’s, noch kan je collega’s veranderen. Je zal er gewoon anders mee moeten opgaan. Je krijgt misschien te maken met emotionele uitdagingen in je relatie, met familie of vriendschappen. Je beste zelf is niet gefrustreerd worden door de beperkingen op je pad. Dus niet klagen over hoe moeilijk het is, of toegeven omdat je het liever niet doet, wil uitstellen of vermijden. Probeer het, wat ‘het’ ook is, opgewekt, van ganser harte en met enthousiasme aan te pakken. Breng je beste zelf naar 2023. Lastig, I know😊.

De wetenschap heeft al aangetoond dat optimisten langer leven. Ze zijn gelukkiger, rustiger en hebben over het algemeen vrede met zichzelf en het leven. Wees een positivo en probeer elke situatie te aanvaarden en om te draaien naar een levensles of er een zo positief mogelijke draai aan te geven.

Eigenschappen van een optimist

Het is misschien niet perfect, maar gewoon goed. Zoals in, goed genoeg. Mijn best eigenschap, vind ikzelf.

Een van de kwaliteiten van optimisten is hun overtuiging dat ze het zelf in handen hebben om iets te veranderen. Dat ze initiatief nemen om kansen te creëren om in de toekomst goede dingen te laten gebeuren. Het is niet dat ze met hun neus niet tegen die glazen deur lopen, of soms struikelen, of van een kale kermis thuiskomen. Maar het feit dat ze het probeerden, geeft een goed gevoel. De weg is belangrijker dan het resultaat.

Dit betekent dat als je eerder optimistisch door het leven stapt dat je meer denkt in kansen, en niet in problemen. Je ziet mogelijkheden en geen onmogelijkheden. Je hebt vertrouwen dat het goed zal aflopen, niettegenstaande het je leven misschien zal veranderen.

Breng je beste zelf naar 2023

En jij? Wat definieert je beste zelf? Als je dit nieuwe jaar ingaat, begin dan met het maken van een lijst van je ‘beste van mij’-kenmerken. Het kan je vriendelijkheid, mededogen, intelligentie, moed, liefde voor avontuur, communicatieve vaardigheden, positiviteit of openheid zijn. Het maakt echt niet uit of je deze misschien niet altijd of zelfs volledig vertoont. Waar het om gaat, is dat je ze herkent, dat je je beste zelf goed genoeg kent en dat je de weloverwogen keuze kunt maken om ernaar te leven – naar je beste vermogen, zo vaak als je kunt.

30 dagen zonder klagen =  kies positief = vanaf 16 januari

Maandag 16 januari start voor het zesde jaar, 30 dagen zonder klagen. KIES POSITIEF is de nieuwe vlag maar voor dezelfde lading (klik hier voor de website). Kan jij het volhouden 30 dagen lang? Minder zeuren en klagen? Stoppen met kritiek op je schoonmoeder, je partner, je baas of collega’s… Kappen met die frustratie over je gewicht, je job, je bankrekening,… 30 dagen lang focussen op positiviteit. Wil je wat tips om het positiever te houden lees dan dit artikel in Feeling.

Je kan er zelf voor kiezen om positief in het leven te staan, klagen is gewoon een excuus.

En daarmee heb je een heel goed nieuwjaar!

Xoxo Ninon Breng je beste zelf naar 2023 Breng je beste zelf naar 2023

Lees ook deze blogs over goede voornemens en ander het begin van het jaar op-naar-betere-tijden-voor-ons-allemaal-en-een-gelukkig-veilig-en-gezond-2022 en nieuw-jaar-nieuwe-jij

2 reacties

  1. Ook voor jou de beste wensen. Je hebt het jaar misschien niet zo goed ingezet, maar ik hoop dat het alleen maar beter wordt. En ik wens ook dat je ons een jaar lang nog verblijdt met je wekelijkse blog… ik lees je graag. Grtjs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.