B.F.F…. vrouwenvriendschappen

A Best Friend Forever! Zouden mannen dat ook hebben, een B.F.F.? Of bestaat dit maar alleen tussen vrouwen. Vrouwenvriendschappen. En is het hebben van zo een warme omhullende vrouwenvriendschap belangrijk? Ja voor mij wel.

Thelma en Louise, the Golden Girls, Sex in the City… ook ik ken het Carrie-Charlotte-Samantha-Miranda warme gevoel van vriendinnen. Die madammen die er altijd zijn voor je no matter what.  Is het om je te steunen, mee happy te wezen, je eventjes misschien te berispen, om tegen te praten, te zagen, bij uit te huilen, secrets en frustratie te delen, en vice versa. Die BFF’s zijn je sociale vangnet, je bumper. BFF’s zijn ook steeds fully updated van mekaars leven. En ze zijn broodnodig als ik wat relativering nodig heb of eventjes een ander accent… Ik heb een 4 tal BFF’s, madammen die regelmatig eventjes aan mij denken, vooral op moeilijke momenten..’Ben je alleen of doe je iets, anders maken we plannen… ‘  Ook de speech van een BFF op mijn huwelijk een paar jaar geleden was memorabel en één specifieke quote zal voor altijd blijven hangen, en was zo SITC-tig (Cfr. Charlotte’s “I curse the day you were born”)…. en gaf zo een warm ontroerend BFF gevoel… ‘…als je haar ooit pijn doet heb je met mij te doen…’ Tja spijtig dat je hem geen pak slaag meer kan geven…  Ja die BFF’s die al zo lang in mijn leven zijn, dat is inderdaad for ever… dat zijn blijvers!

But anyway… wat vriendschappen betreft ben ik vooral een girl’s girl… ik aard goed tussen madammen, klik met vrouwelijke collegae, praat makkelijk met dames. Voordeel van een bèta-vrouwtje te zijn zeker, ik verdraag makkelijk vrouwelijke ego’s rondom mij.

Er zijn my ‘oldest’ friends , de meisjes (nog steeds) uit mijn  humaniora of van op kot in Gent. We spiekten bij elkaar,  maakten elkaars eerste liefdesperikelen mee, gingen samen uit, waren samen woozy… OK misschien is het niet meer als toen, want iedereen ging zijn eigen gangetje, maar als we samenkomen is het altijd super gezellig.  Of er zijn de vroegere  single madammen, van na mijn echtscheiding 19 jaar terug,  die ondertussen gehuwd zijn, of in relatie, of een eigen gezin hebben… Door die verschillende sociale status  is de match niet meer zoals ervoor…  No hard feelings, that’s life, maar we hebben en houden nog steeds contact al is de intensiteit misschien iets verzwakt. En al zijn de telefoongesprekken misschien iets minder frequent, maar toch vriendschap blijft.. En er zijn ook het voorbije jaar nieuwe vriendschappen ontstaan.   Toffe madammen die je soms al kende van op  een  afstand of ook helemaal nog niet. En plots is er een klik, zijn er gemeenschappelijke interesses, een leuke babbel en je blijft praten en je lacht samen en maakt herinneringen. Nieuwsgierig zijn naar nieuwe mensen, nieuwe vriendschappen is een must voor éénieder, je vriendenkring af te toe updaten…

Een paar weken geleden volgde ik een workshop van Perla Van Belle (single & relatie coach) ‘BE A GODESS’, over je innerlijke godin terug voelen, je vrouwelijke energie voeden, gewoon je vrouw-zijn omhelzen.  Vrouwenvriendschap hoort ook daarbij en ‘sisterhood’, nog zo een goddelijk woord. Het werd een inspirerende zondagnamiddag met een 20-tal onbekende dames. En toch was er zo een warm omhulsel van vriendschap tussen vrouwen onderling. Een warme knuffel en een bemoedigend woord bij moeilijke getuigenissen. Mee ontroerd of verontwaardigd zijn . De vrouwelijke energie was gewoon goddelijk. Be a godess! En zo moet het zijn, te dikwijls is een vrouw de ergste vijand van de vrouw.

Ja, mijn vriendschappen zijn Fifty-licious.
So don’t worry you are having another birthday, after all, old friends are best friends.

XoXo Ninon

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.