Bekijk het leven door een roze bril

En jij, heb jij zo een roze bril regelmatig op je neus? Of ligt deze meestal in een lade en haal je die alleen maar boven bij speciale gelegenheden? Het leven voelt nochtans iets makkelijker als je aan de zonnige kant van de straat loopt. Als het leven je citroenen geeft, maak er dan limonade van, of Limoncello of citroenjenever (oeps sorry Tournée Minérale is gestart, kies voor een Virgin Mojito dan😊). Maar wat ik jullie vooral wil meegeven is, bekijk het leven regelmatig door een roze bril en het leven leeft dan iets gemakkelijker.

Waarom het belangrijk is om een roze bril te dragen

Onlangs chattend op Tinder kreeg ik de opmerking ‘Jij hebt waarschijnlijk nog niets meegemaakt in je leven anders zou je zo positief niet zijn’. Eeeuuhhh…. En nee, dan leg ik mijn hart niet bloot als excuus. Maar wie mij kent of mij hier volgt weet dat mijn pad ook niet over rozen liep. Het is hoe je er mee om gaat en iedereen doet het op zijn manier.

Afhankelijk van onze ingesteldheid, humeur en onze ervaringen zien wij vaak onze omgeving door een anders gekleurde bril, grijzer… somberder… terwijl anderen wellicht op een andere manier naar precies datzelfde kijken. Je ziet alleen wat jij wilt zien en op deze manier is het jouw waarheid geworden. Op zich geen probleem als je ook je open kunt blijven staan voor andere ‘waarheden’ voor andere blikken door andere gekleurde brillen.

Maar besef dat, als je dat kan, het elke dag belangrijk is om een reden te vinden waarom je, al is het maar voor eventjes, die roze bril draagt. Koop één, een roze bril… en als meditatiemoment zet deze elke dag een halfuurtje op je neus en denk alleen maar positieve gedachten… Als je in de spiegel kijkt zal je sowieso glimlachen… Gek zicht😊. Wat rooskleurige gedachten a day, keeps the doctor away…

Een roze-bril-attitude

Het leven is niet altijd gemakkelijk. We hebben allemaal onze zorgen en moeilijke momenten. Zelfs op die moeilijker dagen zijn er kleine dingen die je plots in een betere stemming brengen. Die toch je hoofd even doen glimlachen en je verdriet besprenkelen met ‘roze muizenstrontjes’😊 (hagelslag voor de Nederlandse lezers) van vreugde. Daarom zeg ik godzijdank (of iemand anders dank) voor die roze-bril-houding.

Je mindset heeft een grote invloed op alles wat je doet. Op de keuzes die je maakt, hoe je naar situaties kijkt en hoe je je leven inkleurt. Misschien moeten we dus allemaal die roze bril maar wat vaker bovenhalen. Want je kan zelf kiezen hoe je denkt!

En ja ik heb ook mijn mindere dagen, voor het eerst in heel lang voel ik me echt alleen bijvoorbeeld… Het kan nu verdomd stil zijn in huis. Afscheid van Yves, van Boris, van Charlie… Deze ochtend praatte ik tegen de goudvissen in de vijver… En tegen het roodborstje dat zaadjes kwam pikken en me in het oog hield. En het deed me glimlachen… Hey klein vogeltje…

Bekijk het leven door een roze bril

Dat ik geen hond meer heb, opent weer nieuwe perspectieven. Die laatste 7 jaar deed ik alleen korte vakanties, want je moet steeds opvang zoeken voor je hond. Misschien een week of zelf 14 dagen vakantie dit jaar? Ik kan onverwacht een weekendje overnachten. En blijf ik wonen, of maak ik mijn droom waar en ga naar Gent?

Die roze bril zorgt ervoor dat je in veranderende situaties nieuwe mogelijkheden ziet, dat ik verder kon met mijn leven na serieuze tegenslagen. Ik laat de dingen deel uitmaken van mijn leven zonder dat ze me daarom naar beneden halen, ik draag ze gewoon mee. En blijven geloven dat achter elke donkere wolk, de zon weer tevoorschijn komt, dat vooral.

Niettegenstaande ik verdrietig was, want ik had Boris net moeten laten inslapen, heb ik de dag erna super hard gelachen met James Cook en de opblaasbare stier in het zwembad bij de Verhulstjes (zie fragment hier). En ik voelde me niet schuldig, het deed gewoon deugd.

Of als ik in een dipdagje heb (gelukkig gebeurt dit niet veel), probeer ik te denken ‘meid je bent zo gezegend, zoveel anderen hebben het minder goed’, helpt altijd. Ook een plots complimentje uit onverwachte hoek, laat me onmiddellijk wisselen van bril, dus vergeet ze niet te geven aan elkaar😊.

Realistische blik door je roze bril

We moeten denken en overtuigt zijn dat ‘het beste nog moet komen’ en ‘de trap opgaan’ om onze verlangens waar te maken. Dat is meer mijn definitie van het dragen van een roze bril. Ik doe. Ik ben een doener. Elke dag probeer ik iets te doen dat me een goed gevoel geeft, mij te focussen op iets dat me doet glimlachen. En elke dag ben ik wel dankbaar voor iets.

Ik ben een realistische vrouw die toch het geluk heeft het leven met een roze bril te zien, ook al is het leven soms eng. Heeft het verleden je iets over jezelf geleerd? Mij wel. Ik ben selectiever. Nu ben ik beter voorbereid. Ik stel alles meer in vraag. Waar ik nooit had gedacht dat ik wijs moest zijn, ben ik wijzer. Ik ben een overlever. En jij ook!

Bekijk het leven door een roze bril 😊

Deze blog begon met brilletjes passen bij Odette Lunettes, bij Polette in Antwerpen, of bij Hans Anders en Pearle

Inspirerend! Een vriendin zei, koop alsjeblieft geen roze bril, want die heb je al!😊

Je vraagt je nu wellicht af door welke gekleurde bril jezelf kijkt? En in hoeverre ben je bereid je blik te verruimen? Ja en jij, zet jij die roze bril af en toe op je neus?

Xoxo Ninon

Lees ook deze blogs brillen-als-je-50-bent-is-een-pijnloze-facelift eneen-donkere-wolk-met-een-zilveren-rand.

2 reacties

  1. Leuk alweer om te lezen!
    Start de dag met een lach en met een goedendag… dus alle vogeltjes, bunny’s of zelfs de plots ben je er weer kruisspin krijgen een babbeltje van mij. Mijn blinkyknalrozesuperopvallende bril zet ik niet zo vaak op, maar hij ligt wel dagelijks naar mij te kijken om me aan ‘het roze effect’ te herinneren.
    Voor dagelijks gebruik toch liever het wat ‘bravere’ type bril.
    P.S. Ik lag ook strike van het lachen met den James 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.