https://c1.staticflickr.com/7/6169/6169681941_860ce61814_z.jpg

Beauty or brains?

Wat is het precies wat iemand aantrekkelijk maakt? Sexy? Onweerstaanbaar? Het gevoel is zeer subjectief en voor iedereen toch wat anders. En waar de meesten bij “sexy” vooral denken aan het uiterlijk, aan de looks, is het zoveel meer dan dat.  Ik vind iemand met  gevatte humor en een intelligente babbel aantrekkelijk bijvoorbeeld.  Maar het gaat zoveel verder en is inderdaad meer dan wat je ziet in de spiegel…. Wat maakt je aantrekkelijk voor iemand… is het je looks of is het je brains…

Beauty or brains? Die vraag is reeds jaren een twistpunt bij de vriendinnen.  Als je zou moeten kiezen… wat kies je dé looks of intelligentie? Tot nog toe kies ik in deze stelling altijd 100% voor brains, maar OK dan ook niet té lelijk 😊.  Maar krijg je meer kansen in je leven als je er knap uit ziet (in deze extreme stelling dan, eerder het domme blondje)? Ben je dan ook gelukkiger met je leven, of voelt het alleen maar zo omdat je IQ minder invulling nodig heeft en/of je minder zaken in vraag stelt.  Of gaan dames met brains anders met dingen om, zijn die looks voor hen té oppervlakkig.  Is voor hen gelukkig zijn ook een invulling van hun intelligentie appetijt? Of denk je dan te veel na en maakt dat net ongelukkig?  Tja ik vrees dat we er nooit gaan uitkomen… wil ik mooi zijn en dom of slim maar niet aantrekkelijk…  Anderzijds aan je hersencelletjes kan je weinig doen, maar er is altijd Jani… een make over kan je én slim én aantrekkelijker maken.  Ja toch? 😊

Ik hou van mooi lelijk, imperfect mooi, niet te ‘afgelikt. Eerder het Bjorn Borg type dan de George Clooney of Tom Cruise man (OK den George zou het me ook wel mogen vragen met een snauw). Voor mij is het perfect mogelijk iemand aantrekkelijke en zelfs sexy te vinden zonder daarom alle hokjes te moeten afvinken van een mannelijke hot body (je weet wel, gespierd torso, lichtjes gebruind, een zweem van borsthaar, rest getrimd, six-pack en stoere blik (kwijl kwijl?) voor de heren. En stereotiep slank, lange benen, liefst blonde zwierige haren, pront kontje, wulpse lippen of ietwat exotisch en mooi decolleté voor dames. Voor  mij is het meer wat iemand uitstraalt. Het gevoel als je naar zijn stem, zijn woorden luistert, naar hem kijkt, met hem omgaat. Sommigen zien er nochtans goed uit, daarom krijg je nog geen sexy feel bij hen omdat je net dat ene karaktertrekje of vleugje persoonlijkheid mist.

Liever brains, eerder dan beauty.  Een Brad Pitt die niets te vertellen heeft, thanks but no thanks.  Den George die enkel maar een koffielut is… pffff saai.  Ik hou van een man waar ik kan van bij leren, die een goede algemene kennis heeft.  Die kan mee babbelen over veel en interesse heeft om nieuwe zaken te ervaren, te leren. Ja intelligentie is voor mij dat vinkje extra. Ze hebben er ook zo een moeilijk woord voor als je eerder wordt aangetrokken door iemands brains: sapio-seksueel. Uiteindelijk, hoe langer je iemand kent hoe minder de looks belangrijk zijn. Maar fysieke aantrekking  telt, je moet ‘goesting’ hebben in die andere persoon…

‘Beauty lies in the eyes of the beholder’, wat maakt iemand aantrekkelijk in de ogen van iemand anders? Wat zijn persoonlijkheidskenmerken die je net dat extraatje geven? Niet makkeklijk er een vinger op te leggen… maar hier zijn er een paar in willekeurige volgorde…

Humor
Natuurlijk, daar dachten we onmiddellijk aan. 😊 Een goed gevoel voor humor is iets wat men sexy vindt. Nee geen constant grappen en grollen, maar meer verfijnd en gevat. Maar iemand die een lach op je gezicht kan toveren, of waar je glimlachend aan terugdenkt, dan kan het alleen maar beter worden.

Intelligentie
OK voor mij toch. Levenswijsheid. Mijn credo, beter van veel een klein beetje afweten dan van één onderwerp alles. En als je op zinvolle manier met iemand praat, zal het gesprek ook veel langer blijven nazinderen.

Zelfvertrouwen
Weten wat je waard bent en dat je het waard bent! Echt geloven dat je sexy en aantrekkelijk bent. Zelfvertrouwen trekt aan als een magneet.

Vrijgevigheid
Misschien een rare, maar iemand die graag deelt, dat voelt goed. Het laat zien dat je that you care en dat je een zorgzaam persoon bent, niet egocentrisch. Dat de mensen rond je belangrijk voor je zijn. Daar denk ik aan mijn papa die zei/zegt “je kan je maar rijk voelen als je deelt, je kan je maar gelukkig voelen als je ziet dat je anderen gelukkig maakt”… wijze man.

Emotionele veiligheid (een term die ik sinds de workshop met Perla van Belle ken)
Iemand anders kwetsbaarheid begrijpen. En ook weten van jezelf dat je gebreken hebt, dat je gekwetst werd en er durft over praten en je open stellen. Tonen dat je volwassen genoeg bent om je te realiseren wie je bent en hoe je je voelt maar het een plaats geeft en achter je laat.

Vriendelijkheid
Goed kunnen omgaan met andere mensen. Je aanpassen aan verschillende persoonlijkheden en hen vriendelijk tegemoet komen. Men voelt zich geaccepteerd,  wie men ook is… Vriendelijke mensen hebben veel vrienden.

Open-minded zijn
Ruimdenkendheid in combinatie met sexy oei oei oei… nee dat bedoel ik niet! 😊 Maar als iemand gemakkelijk zijn verhaal tegen je doen. Als je ruimdenkend bent. Je laat het zien dat je niet alleen praat maar ook kan luisteren. Niet oordeelt , noch veroordeelt. Je toont interesse in anderen, die openheid… dat maakt je aantrekkelijk.

Xoxo Ninon

2 reacties

    1. Dank je Katrien. Ja bloggen doet je ook nadenken over zaken, en probeer ik neer te schrijven hoe het voor mij voelt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.