Als de oude Grieken je dating advies zouden geven…

Ah, Griekse goden en hun datingleven! Hoewel het natuurlijk allemaal mythische verhalen zijn, kunnen we er wel een leuke draai aan geven. Bedenk dat het datingleven van de Griekse goden vaak vol drama en avontuur was, maar uiteindelijk draaide het altijd om de zoektocht naar echte liefde en verbondenheid. Onthoud dat deze mythologische verhalen symbolisch zijn en niet altijd een blauwdruk voor het gedrag in moderne relaties. Echte relaties zijn gebaseerd op respect, eerlijkheid en liefde. En het is een experiment… Als de oude Grieken je dating advies zouden geven…

ChatGPT

Eerlijkheid is belangrijk in elke relatie, ook met jullie. Een experiment, chatbot ‘ChatGPT’ heeft dating advies gegeven😊. Je weet wel, die kunstmatige intelligentie die je vragen kan stellen en dan verschijnt er een tekst. De informatie moet wel online te vinden zijn, maar het AI brein kan zelf verbanden leggen. Maar over daten met Griekse goden en godinnen had ons chatbotje nog niet te veel vragen gehad denk ik, het raakte wat in de war. Wat is ChatGPT?

‘Als een AI-taalmodel kan ik geen persoonlijke voorkeuren of gevoelens hebben, dus ik kan niet echt een liefdesrelatie hebben met een Griekse god of enige andere entiteit. Mijn functie is om informatie te verstrekken en vragen te beantwoorden op basis van mijn kennis en training.’

Als de oude Grieken je dating advies zouden geven

Mijn 1e vraag was natuurlijk de titel, lees hier wat ChatGPT antwoordde. Als de oude Grieken je dating advies zouden geven, zou het waarschijnlijk doordrenkt zijn van hun filosofische en mythologische overtuigingen.

 1. ‘Ken jezelf’: dat stond gebeiteld in de Tempel van Apollo in Delphi en is een essentiële wijsheid. Voor je een partner zoekt, is het belangrijk om jezelf te begrijpen, je eigen behoeften en verlangens te begrijpen en te werken aan je persoonlijke groei.
 2. Zoek naar harmonie: de oude Grieken geloofden in harmonie in relaties. Zoek naar een partner wiens waarden, interesses en doelen in lijn zijn met die van jou. Dit zal helpen om een evenwichtige en bevredigende relatie op te bouwen.
 3. Eros en Philia: in de Griekse filosofie waren er verschillende soorten liefde, waaronder Eros (passionele liefde) en Philia (vriendschappelijke liefde). Streef naar een combinatie van beide in een relatie – een diepgaande vriendschap en passie kunnen een sterke basis vormen.
 4. Wees trouw aan je waarden: de oude Grieken waardeerden deugden zoals eerlijkheid, loyaliteit en respect. Houd vast aan je eigen waarden en zoek een partner die dezelfde waarden hoog in het vaandel heeft.
 5. Communicatie is essentieel: in de Griekse filosofie werd communicatie beschouwd als een belangrijk aspect van een gezonde relatie. Open en eerlijke communicatie is essentieel om misverstanden te voorkomen en een sterke band te behouden.
 6. Respecteer elkaars vrijheid: de oude Grieken waardeerden persoonlijke vrijheid en onafhankelijkheid. Respecteer de individualiteit van je partner en geef elkaar de ruimte om je eigen interesses na te streven.
 7. Wees geduldig: De oude Grieken geloofden in het idee van het lot en dat dingen op het juiste moment zullen gebeuren. Wees geduldig bij het zoeken naar een partner en haast je niet in een relatie.

Waaaaw, precies alsof ik een damesblad aan het lezen ben.

Gedraag je als een Griekse godin/god!

Mijn 2e vraag aan de chatbot was ‘Griekse goden dating tips, hoe vind je een partner?’ ChatGPT antwoordde als een Griekse godin/god op zoek was naar een partner, zou zij (of hij) wellicht deze datingtips kunnen gebruiken:

 1. Wees zelfverzekerd: Griekse goden straalden zelfvertrouwen uit, en dat is een aantrekkelijke eigenschap. Geloof in jezelf en wees trots op wie je bent.
 2. Toon respect: respecteer je potentiële partner en toon interesse in wat hij of zij te zeggen heeft. Luister aandachtig naar elkaar.
 3. Wees charmant: de Griekse goden stonden bekend om hun charmes. Gebruik je charisma en flair om je date te betoveren.
 4. Deel gemeenschappelijke interesses: zoek naar gedeelde hobby’s of interesses om jullie band te versterken. Dit helpt bij het creëren van een diepere verbinding.
 5. Wees avontuurlijk: Verken samen nieuwe ervaringen en plekken. Samen avonturen beleven kan de band tussen jullie versterken.
 6. Eerlijkheid duurt het langst: Net zoals de Griekse goden eerlijkheid waardeerden, is eerlijkheid essentieel in elke relatie. Wees oprecht over je gevoelens en intenties.
 7. Toon empathie: Wees begripvol en toon medeleven. Empathie is een belangrijke factor in het opbouwen van een hechte band.
 8. Geef ruimte: Respecteer elkaars persoonlijke ruimte en tijd. Gezonde relaties hebben ruimte nodig om te groeien.
 9. Wees loyaal: loyaliteit en trouw zijn fundamenteel voor een duurzame relatie. Sta altijd achter je partner.
 10. Leer van het verleden: de Griekse goden hadden soms complexe relaties. Leer van de fouten uit het verleden en streef naar een gezonde en liefdevolle relatie.

Weet je, als ik bovenstaande zo lees is deze chatbot prima in het geven van relatieadvies.

Maar bij de 3e vraag sputterde het/hen wat tegen en kwamen we er niet uit. Dan maar zelf terug creatief denken (oef gelukkig). Moest iemand een relatie zou hebben met een Griekse god/godin op basis van hun karaktereigenschappen, voor wie ga je dan best?

Wie is mijn ideale Griekse god/godin?

 1. Misschien oppergod Zeus, koning van de goden en god van de donder? Zeus zou je de bad boy van de goden kunnen noemen. Hij is berucht om zijn talloze romantische escapades. Als je een Zeus date, wees dan voorbereid op wat drama en machtsstrijd. Respect en loyaliteit zullen essentieel zijn en vooral een heel sterke wil.
 2. Een kunstzinnige ziel zou wellicht een diepe band kunnen hebben met Apollo, de god van kunst, muziek en poëzie. Als je met Apollo date is het waarderen van kunst en cultuur een pluspunt. Hij wordt ook geassocieerd met harmonie en creativiteit. Goede gesprekken en het delen van je dromen kan zijn interesse wekken.
 3. Als je op zoek bent naar een leuke en avontuurlijke en speelse partner, dan is Hermes misschien een goede match. Hij is de god van reizen en handel, dus samen zouden jullie nieuwe horizonten kunnen verkennen en spannende ervaringen delen. Geniet je van geestig geklets en sta je open voor spontane avonturen, ja een Hermes staat bekend als wat ondeugend en snel van begrip.
 4. Hou je van de zee en van water of heb je een verlangen naar verandering en transformatie? Dan is je soulmate misschien een Poseidon, de god van de zee en aardbevingen. Daten met Poseidon kan spannend zijn, wees geduldig en heb begrip voor zijn wat temperamentvolle aard, want hij staat bekend om zijn krachtige emoties en soms onvoorspelbare karakter.
 5.  Heb je een groot rechtvaardigheidsgevoel, dan is je soulmate misschien Hades, god van de onderwereld en het hiernaleven. Als je zoekt naar een diepere connectie dan is een Hades intrigerend. Wees ondersteunend en empathisch, want hij heeft een meer introspectieve en mysterieuze kant.
 6. Ares, de god van de oorlog, is niet de beste keuze om te daten, omdat zijn impulsiviteit en agressie kunnen leiden tot conflicten en problemen in een relatie.

 7. Ben je iemand die wijsheid en intellect waardeert en zoek naar een sterke wat onafhankelijke vrouw, ga dan voor Athena, de godin van wijsheid en oorlogvoering. Voor Athena is het in relaties belangrijk om een eigen identiteit te behouden en eigen doelen na te streven, maar ook om compromissen te sluiten wanneer dat nodig is en gelukkig zijn na te streven.
 8. Hou je van de natuur en van zorgzame, koesterende en meevoelende vrouwen dan zal je Demeter waarderen. Zij is de godin van de landbouw en vruchtbaarheid. Empathie en begrip zijn cruciaal in een relatie met een Demeter, omdat het helpt om elkaars gevoelens en behoeften te begrijpen en te ondersteunen.
 9. Hera was de godin van het huwelijk en het gezin. Ze was sterk en beschermend tegen bedrog, maar met een playboy partner als Zeus zou je al eens ‘jaloers zijn’ aangewreven kunnen worden.  In moderne termen betekent dit dat eerlijkheid en trouw cruciaal zijn in een relatie. Zoek je een vrouw waarop je kan bouwen, en die eerlijk is over haar intenties zoek een Hera.
 10. Ben je gepassioneerd en bezwijk je vaak voor intense emoties dan is je soulmate misschien Aphrodite. Daten met de godin van de liefde, schoonheid en verlangen kan een hele ervaring zijn. Zorg ervoor dat je oprechte genegenheid toont en haar met respect behandelt. Aphrodite staat bekend om haar charme en betoverende aantrekkingskracht. Wees echter voorbereid op haar soms jaloerse en gepassioneerde karakter.
 11. Ben je avontuurlijk, vrijgevochten en hou je van de natuur dan is je soulmate misschien Artemis, de godin van de jacht en beschermster van wilde dieren. Ze was een onafhankelijke godin, die haar eigen pad volgde en niet afhankelijk was van een man. Van Artemis leren we het belang van zelfstandigheid, vrijheid en het nastreven van onze passies, los van verwachtingen die anderen aan ons opleggen.
 12. Zoek je de ideale huisvrouw, een vriendelijke dame ga dan voor een Hestia, godin van het huiselijke leven en de haard. In relaties is ze zorgzaam en attent te zijn voor haar partner en luistert naar zijn behoeften en toont begrip. Hestia symboliseerde innerlijke vrede, van haar kunnen we leren hoe belangrijk het is om een ​​rustige en gastvrije thuisomgeving te creëren en tijd te nemen voor zelfreflectie en innerlijke balans.

Ik hoop dat jullie dit ‘Als de oude Grieken je dating advies zouden geven…’ een experiment in samenwerking met ChatGPT leuk vonden en er toch iets van opgestoken hebben. Die oude Grieken waren nog zo dom niet. Het is altijd belangrijk om te streven naar gezonde en liefdevolle relaties, gebaseerd op wederzijds respect, begrip en communicatie.

Xoxo Ninon

Lees ook deze dating tips daten-door-een-mannelijke-bril en ik-ben-50-en-ik-date-part-1-mijn-fouten

Eén reactie

 1. Wel die oude Grieken waren er ook nogal boenk op :-). Leuk dat je je aan een chatbot experiment waagt, je ziet wij 50+ dames moeten ze nog niet afschrijven als het op vernieuwing komt. Groetjes van uit een heet ItaliË. Nina

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.