Fiftylicious closet sale

Afscheid nemen van ’treasures’… Closet sale

Ik ben schuldig 😊! Mijn kast puilt uit met kleding die ik niet of niet meer draag. Ik kan moeilijk afscheid nemen van oude spullen.  Je denkt elke keer ‘ja ooit zal het terug passen’, of ook ‘het was niet goedkoop, dus ik kan het toch niet wegdoen…’  Maar het moet! Zaken die je niet draagt nemen onnodige plaats in. Dus een goed voornemen met het nieuwe herfst/winter seizoen voor de deur… plaats maken in mijn kleerkast. En daarom doe ik mee aan een Closet Sale in Oudenaarde.  Afscheid nemen van mijn ‘treasures’…

Fiftylicious closet sale
Accessoires op mijn Closet sale

Hebben jullie dat ook… jeans in een variatie van maten van 40 tot 46… met de intentie ooit terug in het kleinste maatje te geraken…  Of partyjurkjes… 1x gedragen, en daar hangt het dan.  Maar feest-outfits zijn meestal wat duurder… dus je kan het toch niet weg doen…  Maar de meest van mijn kastvullingen zijn ‘foute’ aankopen… emo koopjes… instant happiness treasures… Zaken die super leken voor de spiegel in het pashokje… maar die daarna zelden uit de kast komen… Mijn stiletto shoes… 2 paar met 10 cm hak en nooit gedragen wegens te pijnlijk en niet makkelijk… Mijn tijgerprint jumpuit (eeuuh ooit voor een disco verkleed fuif maar was geenszins de bedoeling bij aankoop), of sexy dress waar ik best een dubbel spandex gaine onder draag want anders zie ik er echt niet gestroomlijnd sexy uit 😊.

You know the feeling. Blijf je dan echt vasthouden aan die verborgen treasures (schatten) in de spelonken van je kleerkast? Misschien zal  je die jurk nog wel eens dragen, 1 keer uit schuldgevoel… maar veel kans van niet,  want ondertussen heb je reeds 3 nieuwe, beter passende, leukere jurken gekocht.   Dus is het tijd om je kledingkast eens goed te bekijken, van je hart een steen te maken… tijd voor afscheid… Een nieuwe lente, eeuh herfst, een nieuwe geluid (lees garderobe).

Fiftylicious closet sale
Closet sales statement halskettingen

Het is echter niet zo eenvoudig om te sorteren.  ‘Van jou neem ik afscheid, jij mag nog een beetje blijven’…  Soms word je er sentimenteel van… ‘Weet je nog wat we samen meemaakten’… ‘Jij zorgde ervoor dat ik me toen goed voelde’… Bye bye dress… au révoir emo-koopje… Of nee eerder een niet tot weerziens… Maak maar iemand anders blij 😊 En niet alleen kledij, maar ook schoeisel, en accessoires… Mijn stapel begint echt wel te groeien… Goed zo Ninon! Plaats maken in je kast, in je hoofd,…

Maar als je het wat moeilijker vindt om een kledingkastopruimactie te beginnen, hier een paar tips…

  1. Doe alles weg wat niet meer past! Neem afscheid te kleine of te groot geworden spullen, je zal ze toch niet meer dragen.  En moest je terug bijkomen of slanker worden, yippie een nieuwe reden om leuke dingen te shoppen.
  2. O.K. er zijn uitzonderingen… als je een vintage YSL of Chanel hangen hebt, of een echte Delvaux of Vuiton handtas hebt van je oma… Maar anders ook je kledij heeft een vervaldagdatum… enkel klassiekers hebben een ‘antieke’ waarde, oud is oud en je kan het er niet meer trendy laten uitzien.
  3. Je hebt té veel kleren. Heb je echt die 20 jurken, 15 paar jeans, 18 truien, 17 blouses en truien en 12 rokjes nodig? Té veel om uit te kiezen, keuze stress. Declutter uw kast vandaag nog, en maak er iemand anders blij mee.
  4. Als je twijfelt wat weg kan, vraag advies aan een modieuze vriendin.  Zij kent je en weet wat je goed staat, en ze weet ook wat fashion en trends zijn.  Misschien gaat het loslaten van old stuff zo gemakkelijker.
  5. Alles wat  2 (of 3 of 4)  jaar geleden is dat je  het droeg… weg ermee, er was een reden voor. Als je twijfelt  dan is het tijd om het los te laten.
  6. Vergeet ook niet door je accessoires en je schoenen te gaan.  Misschien is je zus, mama, buurvrouw wel super blij met die sjaal of handtas. Of staat die vriendin prachtig met die statement halsketting, waarvan je niet eens wist dat je ze nog had. Ja plots ligt mijn tafel vol… allemaal voor in de closet sale…
  7. Of doe een goede daad, doneer je kledij aan goede doelen… Dan zal ook die dame met een minder groot budget vol zelfvertrouwen naar haar volgende sollicitatiegesprek gaan, in jouw ex-jurk, ex-rok, ex-blouse…  Word een fashion  weldoener… Makes you happy, makes me happy.

Vandaar ik hier toch wat reclame maak voor mezelf. Mijn rekje en tafel zal goed gevuld zijn.  Jurkjes, broeken, tops en een ganse tafel statement juwelry, accessoires, enz.

Dus:  Closet Sale op 23/9/2018 vanaf 14 u, De Loods Dijkstraat, 45 in Oudenaarde… ingericht door de ‘Meiskiez van Oudenaarde’

See you there fiftylicious ladies 😊 en breng CASH geld mee aub 😊

Xoxo Ninon

3 reacties

  1. Dat doe ik braaf 2x per jaar. Als ik iets een hele winter of zomer niet gedragen heb dan gaat het onherroepelijk weg. Opgeruimd staat netjes.

  2. Hey Oudenaarde is een beetje ver voor de Closet Sale maar wens je veel succes! Zag in elk geval leuke spulletjes op de foto’s en zo een opvallender halsketting is ook wel mijn ding. Ik ga ook eens opkuis houden denk ik… anders zal ik kasten moeten bijkopen en dat is ook geen optie 🙂 Groetjes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.