Kijken naar First Dates op 23 maart… ondertussen deze 10 first dates tips

HET IS ZOVER… Maandag 23/3 zie je mij in FIRST DATES op Eén (Vrt dus) om 21.25 u. Daten het is niet de eerste keer, maar toch… Zeker als je uit een langere relatie komt, of als je partner plots overlijdt zoals mij overkwam, dan is de dating-scene een hele stap en verwarrend om aan te beginnen. Ben je er wel klaar voor? Wie zal je ontmoeten? Zal je niet gekwetst worden? En ja er is een kans dat er op je hart zal getrapt worden, of misschien wordt je zelfvertrouwen gekneusd. Maar je kan ook een  liefdevolle man leren kennen, waarbij je met een goed gevoel uitkijkt naar een volgende date. Dus naar aanleiding van FIRST DATES hierbij wat datingadvies van een ‘ervaringsdeskundige’. Ik ben 50+ en ik date… 10 first dates tips

Maandag 23/3/2020 om 21.25 u kom ik in de aflevering van First Dates op Eén (VRT dus), maar bij mij is dat op ‘2’ 😊.

 Enerzijds ben ik nieuwsgierig, maar ook een stressmomentje. Hoe zal ik over komen? Wat heb ik gezegd? Of hoe heeft men het geknipt/geplakt? Welke quotes halen ze uit de interviews… Is mijn zwarte kanten jurk niet overdressed? En ja, na 3 jaar is een nieuwe man in mijn leven welkom…

Ik date op tv, nooit gedacht… maar ik hou wel van zo een kleine uitdaging. Eentje om af te strepen van mijn bucketlijst (Done!). Spijtig dat de girls night out avond met vriendinnen voor tv (lachen en morele steun) niet doorging door de veiligheidsmaatregelen ivm Corona, dat zou lachen geweest zijn…

Het resultaat daarvoor moet je kijken naar dit Youtube filmpje (klik hier)… en lees hieronder 10 first dates tips.

 

NEE DUS !!

Natuurlijk zullen we pas kunnen terug daten binnen een paar weken na de Corona crisis… dus deze 10 first dates tips lezen en onthouden 😊 Hou het veilig ondertussen!

1. Nee geen George… verwacht een normale man of vrouw 

Hoewel een grote, knappe, welbespraakte man op het lijstje van vele dames staat, lijken er maar weinig op George Clooney, of (voor mijn mannelijke lezers) op Cameron Diaz, en gelukkig maar. Veel 50+ mannen zijn tof en leuk, maar kalend (te veel nadenken zeker 😊), een buikje (ook wij hebben van die gezellige flubbertjes), of karakterrimpeltjes… Wees eerlijk dames, OK we zien er goed uit… maar onze spiegel liegt ook niet. Wees realistisch, hij is 50+ en jij ook.

2. Een partner zoeken vraagt energie… net zoals het juiste paar schoenen…

Je kan via dating sites, via tal van singles activiteiten, speed dates, First Dates, dansavonden… je match proberen te vinden. Een leuke babbel met iemand, en spreek je af… een date… Wees niet teleurgesteld als het niet van de eerste keer bingo is! Het kan, maar heel dikwijls moet je de markt wat aftasten… net zoals je de juiste kleur schoenen bij een jurk wil vinden. It takes time.  Ik heb ook al gedate, soms werd ik afgewezen. Andere keren voelde ik die ‘k-wil-hem-zoenen-klik niet’. Dus denk niet te gauw ‘ik ga niemand tegenkomen’… Zoeken naar die speciale partner vraagt energie… en tijd.

3. Spiegeltje, spiegeltje… heb zelfvertrouwen

Wees niet onzeker over je uiterlijk. Zelden zit er een Brad Pitt of Julia Roberts voor je. Je toffe persoonlijkheid is wat telt. En zoals mannen niet zien dat je iets nieuws aan hebt, kijken ze echt niet naar dat kilootje te veel. Ook 50+ dames vinden een goede babbel en een actieve man belangrijker dan dat buikje of die kalende knikker. Voel je gewoon goed in je vel, dat is je meest aantrekkelijke eigenschap. En als toch je twijfelt, ga eens voor een nieuw kapsel. Of doe een restyling van je kleerkast met een trendy vriendin. Ik ben ondertussen eens bij La Patka geweest voor een kleurstyling (zie hier mijn ervaring) en bij Brillenoptiek Joke voor een brilstyling. En ik zie er minder streng uit… ja toch? 😊

4. Voordeel van de twijfel, maar zeg niet altijd ja… 

En nee, je hoeft ook niet in te gaan op ieder date-voorstel. Het moet goed voelen.  Is zijn openingszin “Wat draag je onder je jurk?” (meegemaakt 😊), (alarmbel!) deze heer zoekt iets anders dan ik… (alarmbel!) En wanneer het too good to be true is, dan klopt het meestal ook niet. Té knap op de foto (alarmbel!), té jong (alarmbel!), té grote beloftes (alarmbel!)… Maar als zijn foto ‘bwah ja’ is.  Als starten met chatten van beiden kanten komt en er een oprechte wederzijdse belangstelling is. Als je een leuk telefoongesprek deed, want een stem zegt ook veel. Vink! vink! vink!… Dan is het tijd om elkaar te ontmoeten. Een first date!

5. Ga voor een tweede date…

We zijn geen pubers meer. Halsoverkop is een zalig gevoel maar hoeft dit? Een eerste date eindigt niet vaak met hoteldebotel van elkaar. Kriebels moet je soms tijd geven. Was het een leuk gesprek en zijn er geen andere deal breakers (afstand, leeftijd, looks), ga dan voor een volgende ontmoeting. Liefst doe-dates zodat je elkaar leert kennen in verschillende omgevingen. Een wandeling, museumbezoek, lunch of diner (als deze Corona-epidemie voorbij is). In een tweede date is men meer op zijn gemak, meer open… En dan op naar een derde…

6. Val niet te vlug voor iemand

Als je al een tijdje single bent, ben je ontvankelijk voor complimentjes en aandacht (I know). Wees geen ‘prooi’ voor de eerste ‘leuke’ kerel die langskomt. Hou wat afstand, laat hem oprechte interesse tonen, moeite doen voor jou. Sommigen kunnen je om hun vinger(tje) winden, weten de juiste dingen te zeggen,… Zorg dat hij je door zijn daden en niet zijn woorden toont dat je iets betekend voor hem. Voor minder doen we het niet.

7. Elke ontmoeting geeft mogelijkheden

Een aantal van mijn dates van vroeger zijn vrienden die nu een eigen gezin hebben en die tot mijn sociale kring behoren. Niet elke leuke man hoeft een potentiële partner te zijn, als de een of de andere geen romantische vibe voelt… ja het is wat het is… Soms kan je gewoon vrienden blijven… soms ook niet…

8. Daten is een avontuur

Net als bij een schattenjacht, weet je nooit wanneer of waar je ‘je schat’ zal ontdekken. Daten is niet alleen op zoek gaan naar die schat, het proces op zich maakt je leven avontuurlijk en spannender. Je leert jezelf beter kennen, je leert mannen (of vrouwen) beter kennen… Ze worden iets minder van Mars misschien… Voel je een ontdekkingsreiziger, een piraat, niet elk pad leidt naar de liefde maar openstaan voor de weg er naartoe is zo leerrijk… en een avontuurlijke geest verleidt mannen… Ja toch…

9. Leuke dame of heer in een First Date aflevering, zoek contact!

Als je net als ik single bent en fan van First Dates… en je ziet in een aflevering een leuke heer of een toffe dame… Iemand waarvan je denkt, moest die nog single zijn… ik heb interesse… Niet of aarzelen, een nee heb je en een ja kan je krijgen toch… Je kan reageren via de Facebook pagina van Eén (klik hier) of van  FIRST DATES (klik hier) of er is ook de Facebookgroep First Date Belgium Fans (klik hier). Of bekijk hier alle afleveringen van First Dates online (klik hier)

10. Mijn belangrijkste tip: daten… doe het gewoon…

Ik ben 50 en ik date… 10 first dates tips

Xoxo Ninon

PS: de opnames van First Dates waren begin september van vorig jaar, ik schreef toen deze blog ‘ik zoek eerder een goede man’

Hier nog een paar herinneringen aan de date (door de GDPR wetgeving staat ‘de Ronny’ er niet op)

16 reacties

 1. hey Ninon, doe jij echt mee ?
  Tof jong…k’ga zeker kijken!!!
  Ja t’is ik…Sabine…eindelijk he! k’weet het, het is veel te lang geleden maar k’ben je belange nog niet vergeten hoor 🙂
  Wel… Corona is toch voor een ding goed…nu heb ik tenminste de tijd om jouw berichtjes te lezen (ha,ha,ha)
  Tof gedaan hoor, maar k’wist dat wel van jou, dit is echt jouw ding he?
  Tot na de corona en maandag heel veel succes!!!!!!!!!!
  grtjs

  1. Kijk kijk wie daar 🙂 maar we maken goede voornemens om na Corona nog eens te daten 🙂 hee. DUs als je me nog eens wil zien… maandagavond kijken ik ben ook al ferm curieus 🙂 . Bedankt voor je complimentje. Ja ik blog graag 🙂

   1. Veel succes Ninon en dank voor het mooie artikel. Heel leuk om mijn eigen ervaringen daarin terug te vinden.
    Groetjes van Tony die iets te ver weg woont 🤔

 2. Ik vind het zo knap van je. Echte girl power. En ik ben ook zooo nieuwsgierig hoe je date ging. En hoe het afliep. Je bent een mooie, intelligente dame dus zo zal je ook overkomen op tv. Geen twijfel mogelijk.
  Ik ga zeker kijken. Heb het op de kalender gezet.

 3. Oh tof leuk, eindelijk eens iemand die we kennen die mee doet. Bewonder je durf. Ik ga zitten supporteren van uit mijn zetel. En je mag echt niet zeggen wet het werd? Ben zeker dat je goed over komt, al zal het voor jou misschien wat raar zijn jezelf te zien en vooral te horen. Succes!!!

 4. Haha, ik ben net aan het kijken en zeg tegen Mr B dat ik je precies ken, mijn “Frank” viel direct.
  Hoop dat het leuk was?
  Fijn je zo te zien .

  1. Inderdaad. Deelnemen is belangrijker dan winnen, de ervaring was leuk en al blij dat het een mooi geknipt gesprek was… want er waren nogal wat leemtes 🙂 🙂

 5. Ik heb het opgezocht op You Tube. Je zag er stunning uit 😍 De meneer was een heel lieve man maar ik zag idd geen sparkle ✨
  Jammer hoor maar nooit geschoten is altijd mis.

  X Ka

  1. Dank je wel, een jurk van La Fée Maraboutée, ik voelde me een beetje prinsesje… al was ik misschien wat overdressed 🙂 De meneer was niet onknap en beleefd maar noch hij noch ik vonden ene connectie. De ervaring was ook leuk om mee te maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.